Bota rreme

11:10 / 20 August 2021

Bota rreme

Rrudhat ballit kanë zën vend
E floku të thinjet nisur ka
Nuk mendohem për asgjësend
Veç njeri i mirë në jam ba

Se robi një ditë ka për t’ikur
E në kanar do peshohet
Në ishte i mirë a i keq
Do gjykohet e vlerësohet

Dhe e mira dhe e liga
Në dy botët peshë kanë
Në kët’ botë që t’kujtohem
Në botën tjetër t’zë një vend

I keq në jam në këtë botë
Te ajo tjetra s’kam pse shkoj
Këtu do lë të zi një nam
Atje keq do t’përfundoj

E n’mendime zhytem thellë
Dhe humbas duke menduar
I lumi ai që me vepra t’mira
Kët’ botë t’rreme e ka shkuar

Autor: Islam Morina (prill 2020)