I nderçmi e llumi

11:24 / 09 September 2021

I nderçmi e llumi

Ndero tjetrin se gjesti yt vlerë e peshë mba
Edhe në tjetri është i pavlerë, e pa nderë
Ke treguar veten, ty asgjë bërë s’të ka
Ti vazhdo të mbetesh i pastër, e i vlerë

Kur duart me baltë përlyhen, e zhglyhen
S’është e thënë dhe zemrën ta ndysh
Uji pastron duart që fëlliqen e ndyhen
Zemra jote nuk meriton ta ndrysh

Llumi le të mbetet llum, por ti mos u nga
Ti vazhdo rrugën tënde, ndero e bëju dhe urë
Për një zemër të pastër bota Eliksir gjithë ka
Mielli e balta në një enë nuk vihen kurrë

Autor: Islam Morina (Tetor 2012)