Jasharët me gjakun e tyre shkruan faqet e historisë më të re të shqiptare

14:00 / 05 March 2022

Ditën e 5 marsit 1998, Adem Jashari me familjen e tij e shndërruan në ditën kur shqiptarët do të guxonin të jetonin, qoftë edhe duke dhënë jetën, sepse jo çdo i gjallë jeton dhe jo çdo i rënë vdes.

Pushkët e Jasharëve të Prekazit atë ditë u dëgjuan edhe në metropolet më të largëta, e më të zhurmshme të perëndimit, se krisma çlirimtare dëgjohet edhe kur metropolet mbyten nën zhurmën e amullinë e pabarazisë.

Epopeja e Jasharëve dhe UÇK-së, shënuan zgjimin e madh shqiptar, ato ditë të ftohta marsi me zjarrin e ndezur në zemër të Drenicës, ata ngrohën zemrat liridashëse dhe shporrën tutje frikën e një populli që padrejtësisht e mizorisht po shtypej e dergjej nga thundra e robërisë.

Jasharë të Prekazit, Drenicës e tërë shqiptarisë, përulje, nderë e respekt për flijimin tuaj në ngritje të themeleve të lirisë.

E paqi të lehtë mbi varr lëndinën!