Muja e Beqa duke i kënduar Jakup Ferrit pas betejave në Drenicë

18:09 / 07 December 2020

Ata jo vetëm i këndonin lirisë e heronjëve tanë, por edhe luftonin për lirinë e vegjëlisë.

Në një video të publikuar tash së fundmi, shihen dëshmorët e kombit, Mujë Krasniqi e Beqir Gashi, tek i këndonin Jakup Ferrit dhe heroizmit të tij.

Kjo video është relaizuar pas betejes në Fushë të Madhe të fshatit Siçevë, në pozicionet e UÇK-së të njohura si pika “Te topat”, ku edhe kish marrë plagën në këmbë Muja, siç edhe vërehet në video.

Pak kohë më vonë, më 14 dhjetor 1998 edhe Mujë Krasniqi e Beqir Gashi, së bashku me 36 luftëtarë të tjerë të lirisë, bien në fushë të nderit, duke sjellë armatim për shokët e tyre në Drenicë. Ata ranë për të mos vdekur kurrë në bjeshkët e Gorozhupit, duke e larë me gjak bjeshkën e zbardhuar nga bora e acari i atij dimri.

Muja e Beqa me këngët dhe luftën e tyre heroike, ia nderuan armët Shqipërisë si pak kush tjetër.

U qoftë e lehtë mbi varr lëndina!