Në vend të elegjisë

00:02 / 20 August 2021

Në vend të elegjisë

Liria erdhi me shumë varre
Dhimbje plot e lotë në sy
Krenari e ballit të vrarë
Miku im që solle liri

Kisha menduar bashkë t’festojmë
Me këngë e valle dhe poezi
Nuk degjoja zërin që kumbon
Moj Shqypni e mjera Shqypni

Më thanë se re aty te përroi
Ujite lëndinën me gjak ti
Poezinë që gjithnjë recitove
Na e le kujtim në përjetësi

Zëri yt gjithmonë Jeton
Ndihet shkrepave ku re ti
Je ndërgjegjja e unit tim
Ti miku im që solle liri

Autor: Islam Morina (prill 2021)