Shahe Osmani në dhimbje e lotë rrëfen se si pas dy vitesh e mbajti të pamën e të birit

23:35 / 25 March 2022

“Edhe sa kur vinin njerëzit për ngushëllime krye dy vjete plotë oborri ynë kerre e traktora, unë veç a je qysh je, më veç i këqyrsha. Bile nganjëherë ma bënin krejt do me u budallakua, po ku mos me u budallakua që ma kanë marrë prej dore, ma kanë mbytur para syve, dritën e syrit”, rrëfen Shahe Osmani, përderisa shkrehet në vaj për të birin e ekzekutuar bashkë me dhjetëra civilë të tjerë të Drenicës, më 27 mars 1999, në fshatin Kllodërnicë të Skenderajt.

Ajo tutje ndër lotë tregon se sa i lidhur ishte me të birin e saj, duke rrëfyer se vetëm një ditë pasi iu vra djali, e mori lajmin edhe për vrasjen e djalit të vëllait, Enver Bajraj nga Izbica, që ishte ushtarë i UÇK-së, i cili kishte luftuar deri në fishekun e fundit, në mbrojtje të popullatës civile e të pambrojtur.

Ajo tregon se kurrë dhe askush, tash e 23 vite nuk i ka pyetur se si ndodhi vrasja e dhjetëra civilëve shqiptarë nga serbët e fshatrave fqinje Leçinë e Belicë.

Emisioni “ZËRAT E LUFTËS” nga Islam Morina, është prodhim i Gazetës Infokus, që sjellë rrëfime autentike të atyre që u mbijetuan masakrave e torturave çnjerëzore të kryera nga regjimi serb gjatë kohës së luftës në Kosovë. /Gazeta Infokus/

Rrëfimi i plotë: