Shpirti dhe trupi

12:46 / 03 August 2021

Shpirti dhe trupi

Shpirti nga trupi, u largua njëherë
Sa pështirë tha, ku paskam qenë
S’ kthehem aty, n’atë coftinë pa vlerë
Engjullit iu lut aty mos ta kthen

Brenda trupit pa diçka që bënte dritë
Ç’është ajo pyeti engjullin, më trego?
Të lutem kam dëshirë, dua me e ditë
Është zemra i tha, shkëlqen nga mirësitë

Po të mos ishte për zemrën, tha shpirti
Kurr me dekada aty s’do të qëndroja
Nuri i zemrës, më shtyn aty të rri
Ndryshe në bimë apo kafshë do jetoja

Andaj o njeri i mirë, jepi zemrës bardhësi
Se drita e saj shkëlqen dhe në përjetësi

Autori: Islam Morina (korrik 2016)