Sot shënon 24-vjetori i Epopesë së Dukagjinit

12:56 / 24 March 2022

Data 24 mars shënon edhe një ngjarje tjetër historike për Kosovën.

Në këtë ditë kishte 24 vjet më parë në vitin 1998 në Gllogjan ishte zhvilluar beteja mes ushtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave serbe të cilët kishin rrethuar këtë fshat.

Forcat serbe hasën në rezistencë të fuqishme në këtë betejë.

Aty ranë dëshmorë Himë Haradinaj, Gazmend e Agron Mehmetaj.