Vetura muzeale e dëshmorit Abdullah Qerkezi

16:23 / 21 October 2020

Në hyrje të Obiliqit, mund ta gjeni veturën e cila tashmë është në një objekt muzeal.

Vetura e tipit “Llada” i përkiste Dëshmorit të Kombit, Abdullah Çerkezi. Ndërsa, tash vetura është vendosur në këtë objekt, të cilin e kanë emëruar “Objekt muzeal”.

Çerkezi, gjatë viteve të ’90-ta kishte mbajtur armatim në Lladën e tij dhe gjithmonë kishte qenë i përndjekur nga forcat serbe.

Babai i dëshmorit tregoi se në bisedën e fundit që e kishte pasur, ai i kishte thënë se do t’i bashkohej luftës. “Veç unë, ti e zoti e dimë. Çka po m’thu?”, kujton babai plak fjalët e dëshmorit Abdullah Çerkezi.